четвер, 3 квітня 2014 р.

Легкий, смачний, святковий

День 3 - День народження :)

Хочу оперативно поділитися з вами рецептом легкого і цікавого десерту. Вперше сьогодні його зготувала, скомбінувавши на свій "страх і ризик" два різні торти, і вийшло...смачно!

Торт Фруктовий вибух". 
Мінімум калорій, але все-таки торт!

Тісто:

Яйця — 3-4 шт

Борошно — 1 склянка

Цукор — 1 склянка

Ванільний цукор — 1 пакетик (за бажання)

Розпушувач тіста — 1.5 ч. л.

Спершу випікаємо бісквіт: взбити яйця з цукром і ванільним цукром. Додати борошно і розпушувач. Тісто має бути густим, як сметана. Викласти у форму і випікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хв. Перевірити готовність дерев"яною паличкою.

Готовий корж остудити і розрізати на 2 частини (два "млинці").

Начинка:

Будь-які ягоди та фрукти (я взяла 1 банан, 1 ківі, 3 столові ложки чорниць (розморозила) і стільки ж консервованих ананасів)

500 г сметани

1 стакан цукру

2 ст ложки желатину

100 г води


Желатин всипати у воду, перемішати, потім нагріти до повного розчинення і відставити.

Сметану збити з цукром, тонкою струйкою влити в "крем" желатин.

Фрукти - порізати на невеличкі шматочки.

Верхню частину коржа порвати на невеликі шматочки.

Фінал:

Викласти форму харчовою плівкою. Покласти у неї нижню частину коржа. Зверху на корж насипати трохи фруктів, шматків бісквіту, знову фруктів, знову бісквіт і.т.д. Зверху залити все це сметанковою рідиною. Накрити шматочком плівки і поставити на 2-3 години в холодильник, щоб міцно застигло. Потім дістати торт з форми, за бажання посипати кокосовою стружкою.

Ось як це виглядало в початковому рецепті (там інші фрукти і немає нижнього коржа бисквіту).



Не така апетитна, але моя власна картинка:

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар