Хочу оперативно поділитися з вами рецептом легкого і цікавого десерту. Вперше сьогодні його зготувала, скомбінувавши на свій "страх і ризик" два різні торти, і вийшло...смачно!
Торт Фруктовий вибух".
Мінімум калорій, але все-таки торт!
Тісто:
Яйця — 3-4 шт
Борошно — 1 склянка
Цукор — 1 склянка
Ванільний цукор — 1 пакетик (за бажання)
Розпушувач тіста — 1.5 ч. л.
Спершу випікаємо бісквіт: взбити яйця з цукром і ванільним цукром. Додати борошно і розпушувач. Тісто має бути густим, як сметана. Викласти у форму і випікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хв. Перевірити готовність дерев"яною паличкою.
Готовий корж остудити і розрізати на 2 частини (два "млинці").
Начинка:
Будь-які ягоди та фрукти (я взяла 1 банан, 1 ківі, 3 столові ложки чорниць (розморозила) і стільки ж консервованих ананасів)
500 г сметани
1 стакан цукру
2 ст ложки желатину
100 г води
Желатин всипати у воду, перемішати, потім нагріти до повного розчинення і відставити.
Сметану збити з цукром, тонкою струйкою влити в "крем" желатин.
Фрукти - порізати на невеличкі шматочки.
Верхню частину коржа порвати на невеликі шматочки.
Фінал:
Викласти форму харчовою плівкою. Покласти у неї нижню частину коржа. Зверху на корж насипати трохи фруктів, шматків бісквіту, знову фруктів, знову бісквіт і.т.д. Зверху залити все це сметанковою рідиною. Накрити шматочком плівки і поставити на 2-3 години в холодильник, щоб міцно застигло. Потім дістати торт з форми, за бажання посипати кокосовою стружкою.
Ось як це виглядало в початковому рецепті (там інші фрукти і немає нижнього коржа бисквіту).
Сметану збити з цукром, тонкою струйкою влити в "крем" желатин.
Фрукти - порізати на невеличкі шматочки.
Верхню частину коржа порвати на невеликі шматочки.
Фінал:
Викласти форму харчовою плівкою. Покласти у неї нижню частину коржа. Зверху на корж насипати трохи фруктів, шматків бісквіту, знову фруктів, знову бісквіт і.т.д. Зверху залити все це сметанковою рідиною. Накрити шматочком плівки і поставити на 2-3 години в холодильник, щоб міцно застигло. Потім дістати торт з форми, за бажання посипати кокосовою стружкою.
Ось як це виглядало в початковому рецепті (там інші фрукти і немає нижнього коржа бисквіту).
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар